top of page
Justice Scale

כתבי הסתלקות והסכמי חלוקת עזבון

close-up-man-writing-paper.jpg

בדרך כלל יורשים שאחד מהוריהם הלך לעולמו בוחרים להסתלק מחלקם בעזבון לטובת ההורה שבחיים. לפי ס' 6 לחוק הירושה לאחר מות המוריש וכל עוד לא חולק העזבון רשאי יורש, בהודעה בכתב לרשם לענייני ירושה או לבית המשפט, להסתלק מחלקו בעזבון כולו או מקצתו, או ממנה שהוא זכאי לה על פי צוואה, כולה או מקצתה. חשוב להדגיש כי מי שהסתלק נחשב כאילו לא היה יורש מלכתחילה ולא ניתן להסתלק מירושה לטובת אדם שאינו בן-זוגו או בת זוגתו, ילדיו או אחיו של המוריש. ניתן כמובן להסתלק שלא לטובת אדם אחר אלא בכלל (למשל, מי שזכה בנכס מכביד או לא רצוי).

לפיכך, חשוב מאוד להקפיד על העיתוי של כתב ההסתלקות ונוסחו ורצוי מאוד שעו"ד הבקיא בנושא ינסח ויגיש אותו לרשם הירושה או לבית המשפט, לפי העניין.

בנוסף, ישנה חשיבות רבה לעיתוי של הסכם חלוקת עזבון, בין היורשים או הזוכים לפי הצוואה. הסכם כזה, משנה את החלוקה הפורמלית לפי הדין או הצוואה בהסכמת היורשים ויש לו גם השלכות מיסויות. על כן, הסכם זה צריך להיחתם לפני חלוקת העזבון בפועל ויש לשקול את האפשרות לאשר אותו בבית המשפט. בנוסף, יש לקחת בחשבון שיקולים רבים של סיווג הנכסים, מיסוי, אפשרות לחלוקה בעין ועוד. 

אני מנסחת כתבי הסתלקות והסכמי חלוקת עזבון עבור לקוחותיי, עורכת אותם, מסבירה את השלכותיהם לצדדים, מחתימה את הצדדים עליהם ופועלת לקבלת תוקף להסכמים, ככל שהדבר מחייב.

5328478.jpg

מתן שירות בכל רחבי הארץ וגם אונליין

פנייתך התקבלה בהצלחה! תודה רבה.

צרו קשר

050-6216219

כתובת למשלוח דברי דואר- רח' משה קול 56/8 ירושלים 9371556

  • Facebook

© 2024 כל הזכויות שמורות

bottom of page